Haber

Uluslararası Yemek Fest Antalya Gastronomi Festivali Sona Erdi

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve ziyaretçi akınına uğrayan International Food Fest Antalya Gastronomi Festivali sona erdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi International Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, bu yıl ikincisi düzenleniyor. 3 gün boyunca devam eden stantlar, çalışma sunumları, çalıştaylar, paneller, röportajlar, yarışmalar ve konserler yerli ve yabancı çok sayıda kişi tarafından ilgiyle takip edildi. “Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla düzenlenen festival, Türkiye’nin ve dünyanın ünlü Michelin yıldızlı şeflerini, gurmelerini, gastronomi ve turizm yazarlarını, farklı alanlardan profesyonelleri Antalya’da bir araya getirdi. Paneller ve söyleşiler kapsamında bilgi ve deneyimlerini paylaşan profesyoneller, gastronomi turizminin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar konusunda da fikir alışverişinde bulundu.

FESTİVAL FİNALİNE MEHMET YALÇINKAYA Damgası

“MasterChef Türkiye” programının sevilen ismi Şef Mehmet Yalçınkaya da Uluslararası Yemek Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin son gününde katılımcılarla buluştu. Moderatörlüğünü Sözen Küme CEO’su Gökmen Sözen’in yaptığı söyleşide Mehmet Şef, şef restoran menülerinde Antalya yemeklerinin yaygınlaştırılması için yapılması gereken girişimler ve tanıtımlar konusunda fikirlerini katılımcılarla paylaştı. Yöresel yemeklerin şefler tarafından dikkate alındığını vurgulayan Yalçınkaya, bu alanda eğitimler düzenlendiğini ve kültürümüzle ilgili yemeklerin hak ettiği yere taşındığını vurguladı.

NURSEL ERGİN’DEN KADIN KOOPERATİFLERİNE YARIŞMA TEKLİFİ

Gelinim Mutfakta yarışma programının sunucusu Nursel Ergin, 2. Uluslararası Yemek Fest Antalya Gastronomi Festivali’nde dikkat çeken isimler arasında yer aldı. Festivalin son gününde kadın kooperatifleri ortasında gerçekleştirilen yarışa ev sahipliği yapan Nursel Ergin, yüksek gücüyle dikkat çekti. Bölgenin coğrafi işaretli yemeklerinden Hibeş ve Piyaz’ı yapan kadın kooperatiflerinin temsilcileri kıyasıya yarıştı. Yarış sonunda aralarında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de bulunduğu jüri üyeleri yemeklere oy verdi. Heyecanlı anlara sahne olan etkinlikte birinci olan Anka Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne çeyrek altın teklif edildi.

FESTİVAL ANTALYA’YI LEZZETLERİN EN HIZLI YERİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

2. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali finalinde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya turizm açısından son derece popüler bir şehir. Yabancı turist ziyaretlerinde dünyada 10. sıradayız. Avrupa’da 1’inciyiz. Ancak yerel kalkınma projeleriyle şehrimizi ileriye taşıma yolunda üreticilerimize destek oluyor, gastronomi alanındaki çalışmalarımızla şehrimizi lezzet tutkunlarının uğrak noktası haline getirmeyi hedefliyoruz. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali de bu anlamda bizlere ciddi faydalar sağladı. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Binlerce katılımcıyı ağırlayan 2. Uluslararası Yemek Fest Antalya Gastronomi Festivali, DJ performansı ve Türkiye A Milli Kadın Voleybol Grubu final maçıyla sona erdi.

Kaynak: ANKA / Kültür ve Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu